EVAA
ACTUEEL
Verloskundigen drukken op de noodbel om capaciteitstekort ziekenhuizen
In 2017 vroegen Amsterdamse verloskundigen er al aandacht voor in de media: het tekort aan verloskamers in de ziekenhuizen. Steeds vaker moeten zij rondbellen om een plekje voor hun barende cliŽnten. Dat kost veel tijd, die betere besteed kan worden aan goede zorg. Het NOS-journaal van 15 november 2018 laat zien dat het probleem zich nu ook in andere regio's voordoet.  |  lees meer »
actueel Partnerverlof uitgebreid naar vijf dagen
Partners krijgen vanaf begin volgend jaar vijf dagen verlof bij de geboorte van hun kind. In 2020 wordt de regeling nogmaals uitgebreid, dan wordt het mogelijk om vijf weken verlof op te nemen.  |  lees meer »
actueel Zes vragen over contractering van zorg aan ACM
KNOV stelt zes belangrijke vragen aan Autoriteit Consument en Markt over hoe verloskundigen kunnen samenwerken om contractering van zorg te regelen.  |  lees meer »
CPZ presenteert preventieagenda geboortezorg
ĎEen goede start komt niet alleen het kind en de ouders maar ook de samenleving ten goede: dit besef moet veel sterker.' Dit zegt professor Koos van der Velden bij de uitreiking van het advies 'Een goede start voor een beter Nederland' van de Expertgroep Preventie aan het CPZ.  |  lees meer »
Compensatie voor zwangere ZZP-er
Vrouwelijke ZZP-ers die zijn bevallen in de periode tussen 7 mei 2005 en 4 juni 2008 komen alsnog in aanmerking voor een zwangerschapsuitkering.
  |  lees meer »
actueel Zorgstandaard
EVAA is actief aan de slag gegaan om diverse items uit de Zorgstandaard stadsbreed uit te werken. De EVAA-leden willen hiermee de huidige versnippering in beleid tussen de ziekenhuizen verminderen.
Hieronder de reeds uitgewerkte items:  |  lees meer »
actueel Nieuwe EVAA werkgroep casemanagement geboortezorg
In de geboortezorg is de casemanager een nieuw begrip.In Amsterdam is het overgrote deel van de VSV's het erover eens dat de eerstelijns verloskundige het meest geschikt is voor de rol van casemanager. Het onderzoek van Carola Groenen, dat werd gepubliceerd in het tijdschrift Midwifery, ondersteunt deze zienswijze.   |  lees meer »
actueel Film voor de minister
In aanloop naar het Algemeen overleg van 22 juni riep het bestuur van EVAA alle leden op om een zeer kort filmpje met een persoonlijke vraag of boodschap voor de minister aan ons op te sturen. We kregen heel veel respons. Niet alleen verloskundigen spraken dringende boodschappen in, ook zwangeren, echtgenoten, jonge moeder en kinderen stuurden ons filmpjes op. Het resultaat werd opgestuurd aan de minister en de kamer maar ook zeer ruim verspreid over de sociale media. Hierbij een link naar de film:   |  lees meer »
actueel Amsterdam heeft meer bevallingscentra nodig
Wethouder Eric van der Burg wil dat Amsterdam meer bevallingscentra krijgt. Hij zei dit in een spoeddebat naar aanleiding van het tekort aan capaciteit voor poliklinische bevallingen in de Amsterdamse ziekenhuizen. Jaarlijks worden ruim duizend vrouwen die in het ziekenhuis willen bevallen, geweigerd. Verloskundigen van EVAA gaven het stadsbestuur inzage in de situatie en pleitten voor meer capaciteit.   |  lees meer »
actueel Hartfilmpje voortaan bij je eigen verloskundige
Het eerstelijns CTG-project van EVAA is in volle gang. Inmiddels kunnen vrouwen in de regio Amsterdam/Amstelland bij Amsterdamse vroedvrouwenpraktijken terecht voor een hartfilmpje. Het bespaart zwangere vrouwen lange wachttijden en een reis naar het ziekenhuis.  |  lees meer »
actueel In de thuissituatie meer kans op spontane bevalling
Wanneer vrouwen een thuisbevalling gepland hebben, is de kans groter dat zij spontaan bevallen. Dit blijkt uit een studie van Nienke Bolten et.al. Bovendien ondergaan de vrouwen die thuis willen bevallen minder medische interventies, zoals inleidingen, een knip (episiotomie) bij de geboorte van het kind of toediening van medicatie in het nageboortetijdperk.   |  lees meer »
actueel 3D Atlas Embryologie
Studenten van de afdeling Anatomie, Embryologie & Fysiologie hebben een 3D-atlas ontwikkeld waarin de ontwikkeling van de orgaansystemen van het embryo in detail zijn afgebeeld. De afbeeldingen zijn 2-d en 3-D voor iedereen in te zien   |  lees meer »
actueel 06-11-2019 - Bijscholing babypsychologie
Babykennis geeft op verschillende data en plekken in het land geaccrediteerde nascholing en MIO's voor verloskundigen over zwangerschaps- en babypsychologie, ook met regelmaat in Amsterdam. De scholingsonderwerpen zijn:

- Hechting rondom de geboorte
- Stress in de zwangerschap
- Kwetsbaar jong ouderschap  |  lees meer »
Pagina:  1  2  Next »
 
Selecteer berichten:
Toon alle berichten
(nieuws & agenda) (20)
Toon enkel berichten:
Nieuws:
Alle nieuwsberichten (19)
EVAA/praktijknieuws (1)
Algemeen nieuws (13)
Verloskunde in de
media
 (5)
Agenda:
Alle agendaberichten (1)
Algemeen (1)
  Scholing (0)
 
EVAA
CONTACT
Voor opmerkingen en/of vragen kunt u contact opnemen met EVAA.

E-mail: gebruik ons
online contactformulier.
EVAA
EVAA PRIKBORD
Nieuws uit de praktijk? Idee, aankondiging, vacature? Neem contact op met de webredactie.

E-mail:
redactie@evaa.nl.
EVAA
LOGIN
E-mail:
Wachtwoord:
Geen wachtwoord of het vergeten? Klik dan hier.
EVAA
VOLG EVAA
Volg EVAA ook op:
twitter facebook
 
Eerstelijns Verloskundigen Amsterdam Amstelland