EVAA
ACTUEEL
actueel Zorgstandaard
Evaa is actief aan de slag gegaan om diverse items uit de Zorgstandaard stadsbreed uit te werken. De leden delen de wens deze items stadsbreed op te pakken om de huidige versnippering in beleid tussen de ziekenhuizen te verminderen.
Hieronder de reeds uitgewerkte items:  |  lees meer »
actueel Verloskundigen zeggen massaal contracten op
Volgens een schatting van de KNOV zegde afgelopen week 95 procent van alle praktijken hun contract op met Zilveren Kruis Achmea en zal naar verwachting een even groot deel geen contract aangaan met de andere zorgverzekeraars. De NZA berekende dat de verloskundigen harder zijn gaan werken de afgelopen jaren en verhoogde het tarief voor verloskundigen zorg. Het feit dat de zorgverzekeraars niet mee wilden gaan met deze verhoging, deed veel praktijken besluiten geen contract aan te gaan.
  |  lees meer »
actueel EVAA aan de slag met uitkomsten Casemanagers onderzoek Nijmegen.
Op de algemene ledenvergadering van 12 juli was Carola Groenen, verloskundige en wetenschapper onze gast. Zij presenteerde haar in Midwifery gepubliceerde onderzoek over de casemanager.
In de geboortezorg is de casemanager een nieuw begrip. De casemanager werkt samen met zwangeren en andere zorgprofessionales om met elkaar een passend geboortezorgplan te maken en te zorgen voor een zorgproces op maat. Daarbinnen heeft de casemanager een centrale positie. Om de zorg rondom de zwangeren zo goed mogelijk te coordineren, werkt zij met veel professionals en organisaties samen.
  |  lees meer »
actueel Uitkomst AO 22 juni
Mede dankzij de inzet van vele EVAA leden heeft minister Schippers op het Algemeen Overleg een paar beloften gedaan waar Amsterdam blij mee kan zijn.   |  lees meer »
actueel Film voor de minister
In aanloop naar het Algemeen overleg van 22 juni riep het bestuur van EVAA alle leden op om een zeer kort filmpje met een persoonlijke vraag of boodschap voor de minister aan ons op te sturen. We kregen heel veel respons. Niet alleen verloskundigen spraken dringende boodschappen in, ook zwangeren, echtgenoten, jonge moeder en kinderen stuurden ons filmpjes op. Het resultaat werd opgestuurd aan de minister en de kamer maar ook zeer ruim verspreid over de sociale media. Hierbij een link naar de film:   |  lees meer »
actueel Vrouwenklinieken in het nieuws
De Vrouwenklinieken EVAA zijn flink in het nieuws geweest. We zijn blij met deze positieve publiciteit en willen benadrukken dat de Vereninging EVAA en Holding ten alle tijde voor het recht van vrouwen zullen staan om hun eigen keuzes te maken over de plaats van bevalling.
De verloskundigen die hun zorg bij de integrale geboortezorg organisatie Vrouwen Klinieken EVAA inrichten houden de komende vijf jaar hun volledige NZA tarieven en dus ook alle optie's om vrouwen de thuisbevaling aan te bieden.
Onder de 'leer meer' knop vindt u de linken naar de kranten artikelen en naar de website van de Vrouwenklinieken.   |  lees meer »
actueel Amsterdam heeft meer bevallingscentra nodig
Wethouder Eric van der Burg wil dat Amsterdam meer bevallingscentra krijgt. Hij zei dit vandaag in een spoeddebat naar aanleiding van het tekort aan capaciteit voor poliklinische bevallingen in de Amsterdamse ziekenhuizen. Jaarlijks worden ruim duizend vrouwen die in het ziekenhuis willen bevallen, geweigerd. Verloskundigen van EVAA gaven het stadsbestuur inzage in de situatie en pleitten voor meer capaciteit.   |  lees meer »
actueel Hartfilmpje voortaan bij je eigen verloskundige
Het eerstelijns CTG-project van EVAA is in volle gang. Inmiddels kunnen vrouwen in de regio Amsterdam/Amstelland bij dertien Amsterdamse vroedvrouwenpraktijken terecht voor een hartfilmpje. Vanaf maart 2017 zullen ook de overige EVAA-praktijken deze service aanbieden. Het bespaart zwangere vrouwen lange wachttijden en een reis naar het ziekenhuis.  |  lees meer »
actueel Mindfulness voor jonge moeders
Ben je moeder van een baby, die stress in het moederschap ervaart? Dan kun je kosteloos aan het 'Mindful met je baby' programma meedoen. De training is onderdeel van wetenschappelijk onderzoek.
programma volgen.  |  lees meer »
Gezondheidsraad: onderzoek naar extra screeningsecho bij 13 weken zwangerschap
De Gezondheidsraad adviseert Minister Schippers om de voor- en nadelen te onderzoeken voor een extra screeningsecho bij 13 weken.   |  lees meer »
actueel In de thuissituatie meer kans op spontane bevalling
Wanneer vrouwen een thuisbevalling gepland hebben, is de kans groter dat zij spontaan bevallen. Dit blijkt uit een studie van Nienke Bolten et.al. Bovendien ondergaan de vrouwen die thuis willen bevallen minder medische interventies, zoals inleidingen, een knip (episiotomie) bij de geboorte van het kind of toediening van medicatie in het nageboortetijdperk.   |  lees meer »
actueel 3D Atlas Embryologie
Studenten van de afdeling Anatomie, Embryologie & Fysiologie hebben een 3D-atlas ontwikkeld waarin de ontwikkeling van de orgaansystemen van het embryo in detail zijn afgebeeld. De afbeeldingen zijn 2-d en 3-D voor iedereen in te zien   |  lees meer »
actueel ’Waanzinnige verhalen’ over het Foetaal Alcohol Syndroom
Hoe is het om met het Foetaal Alcohol Syndroom te leven? In 'Waanzinnige verhalen' vertellen vijftien mensen met het FAS over hun persoonlijke ervaringen. Het boek wordt uitgegeven met behulp van crowdfunding. Bestel vandaag nog een exemplaar en deel het bericht met uw contacten.   |  lees meer »
Pagina:  1  2  3  4  5  6  7  Next »
 
Selecteer berichten:
  Toon alle berichten
(nieuws & agenda)
 (83)
Toon enkel berichten:
Nieuws:
Alle nieuwsberichten (82)
EVAA/praktijknieuws (11)
Algemeen nieuws (57)
Verloskunde in de
media
 (14)
Agenda:
  Alle agendaberichten (1)
  Algemeen (0)
  Scholing (1)
 
EVAA
CONTACT
Voor opmerkingen en/of vragen kunt u contact opnemen met EVAA.

E-mail: gebruik ons
online contactformulier.
EVAA
EVAA PRIKBORD
Nieuws uit de praktijk? Idee, aankondiging, vacature? Neem contact op met de webredactie.

E-mail:
redactie@evaa.nl.
EVAA
LOGIN
E-mail:
Wachtwoord:
Geen wachtwoord of het vergeten? Klik dan hier.
EVAA
VOLG EVAA
Volg EVAA ook op:
twitter facebook
 
Eerstelijns Verloskundigen Amsterdam Amstelland