EVAA
ACTUEEL
actueel Alternatief Hepatitis B vaccin veilig voor pasgeborene
Door problemen in het productieproces van Sanquin is Hepatitis B Immunoglobuline niet leverbaar. Verloskundigen zullen tijdelijk een Brits alternatief gebruiken voor de vaccinatie van pasgeboren van besmette moeders. Het product heeft een ruimere dosering dan gebruikelijk in Nederland: 200 IE in plaats van 150 IE. Deze hoeveelheid kan veilig toegediend worden.   |  lees meer »
Update samenwerking vrouw- en kindzorg MC Slotervaart en VUmc
Het VUmc werkt al een half jaar nauw samen met MC Slotervaart op het gebied van kindergeneeskunde, verloskunde en gynaecologie. Maar de samenwerking wordt nóg intensiever.   |  lees meer »
actueel Antidepressiva in de zwangerschap: Stop or go?
In Nederland gebruiken 4000-6000 zwangeren per jaar antidepressiva tijdens de zwangerschap. Maar is dit wel goed voor het ongeboren kind? De Stop or Go studie onderzoekt de effecten van stoppen of doorgaan met antidepressiva. Daarvoor worden nog deelnemers gezocht.   |  lees meer »
actueel Moeders gezocht voor studie naar V-Mis
Het Longfonds, Pharos en het Trimbos-instituut willen de begeleiding voor stoppen met roken in de zwangerschap (V-MIS) verbeteren. Voor hun PROMISE-studie vragen zij verloskundigen om deelnemers te werven.  |  lees meer »
actueel Rugbevalling raakt uit de mode
Amsterdamse vrouwen bevallen steeds vaker in een actieve houding en steeds minder op de rug. Ook krijgen zij vaker medicijnen tegen de pijn. Dit zijn enkele opmerkelijke resultaten van het Benchmark-project van EVAA, waarbij verloskundigenpraktijken in onze regio de kwaliteit van zorg onderling vergelijken.  |  lees meer »
actueel Enquête: Stoppen-met-roken begeleiding
Verloskundigen zijn verplicht om rokende zwangere vrouwen via de V-MIS te helpen bij het stoppen-met-roken. De methode wordt veel toegepast, maar er zijn ook knelpunten. Het Trimbos Instituut onderzoekt deze met een enquête onder verloskundigen. Doet u mee?  |  lees meer »
actueel Even voorstellen: Ingrid Kool
Tijdens de laatste ALV stemden de leden unaniem vóór Ingrid Kool als operationeel manager voor de Vrouwenklinieken EVAA/VUmc/AMC. ‘Haar droombaan’, noemt ze het zelf: “Van kind af aan heb ik een voorliefde voor de geboortezorg. In de eerstelijn vind je zorgaanbieders die vanuit hun passie voor het vak inhoud aan de zorg geven… Dat geeft energie. En samen pionieren, waardoor je van niets iets kunt maken, is echt mijn ding.”   |  lees meer »
actueel Financiële ondersteuning voor EVAA leden
EVAA- en SIG-leden kunnen met vragen over de financiële aspecten van prestatie-inkoop, de modulegelden of nieuwe organisatievormen terecht bij Fred Hilhorst. Fred is een ervaren administrateur en boekhoudkundige. Hij adviseert EVAA op dit gebied en beheert ook de ledenadministratie.  |  lees meer »
actueel Spreekuur EVAA praktijkondersteuning
Verloskundigen in de regio Amsterdam/Amstelland werken samen met ziekenhuizen toe naar een nieuw Amsterdams zorgmodel. Omdat dit een ingewikkeld proces is, met verloskundig inhoudelijke, maar ook bedrijfsmatige en juridische aspecten, organiseert EVAA vanaf dinsdag 1 september om de twee weken een spreekuur voor alle verloskundigen uit de regio. Graag van tevoren aanmelden via info@evaa.nl.
Locatie: Brederodestraat 108 op de tweede verdieping. Tijd: 20-22 uur
  |  lees meer »
actueel Vacatures
EVAA-leden en -praktijken kunnen vanaf nu vacatures plaatsen op deze website. Momenteel zijn er vacatures voor EVAA bestuursleden.  |  lees meer »
Extra budget voor verloskunde in regio Amsterdam en Amstelland
Verloskundige praktijken in de regio Amsterdam Amstelland hebben van zorgverzekeraar Achmea extra budget gekregen voor het ontwikkelen van integrale verloskundige zorg. Projecten voor geboortecentra, zorg in de wijk, pijnbehandeling, ontwikkeling van expertise en samenwerking tussen verloskundigen en gynaecologen krijgen hiermee een enorme impuls.  |  lees meer »
 
Selecteer berichten:
  Toon alle berichten
(nieuws & agenda)
 (83)
Toon enkel berichten:
Nieuws:
  Alle nieuwsberichten (82)
EVAA/praktijknieuws (11)
  Algemeen nieuws (57)
  Verloskunde in de
media
 (14)
Agenda:
  Alle agendaberichten (0)
  Algemeen (0)
  Scholing (1)
 
EVAA
CONTACT
Voor opmerkingen en/of vragen kunt u contact opnemen met EVAA.

E-mail: gebruik ons
online contactformulier.
EVAA
EVAA PRIKBORD
Nieuws uit de praktijk? Idee, aankondiging, vacature? Neem contact op met de webredactie.

E-mail:
redactie@evaa.nl.
EVAA
LOGIN
E-mail:
Wachtwoord:
Geen wachtwoord of het vergeten? Klik dan hier.
EVAA
VOLG EVAA
Volg EVAA ook op:
twitter facebook
 
Eerstelijns Verloskundigen Amsterdam Amstelland