EVAA
ACTUEEL
actueel Project Voorlichting Eigen Taal en Cultuur stopgezet
Het College van B&W Amsterdam heeft besloten de Voorlichting Eigen Taal en Cultuur (VETC) voor zwangeren van buitenlandse afkomst per 1 januari 2017 stop te zetten. Verloskundigen voelen zich gedupeerd: "Het gaat ten koste van de zorg"  |  lees meer »
actueel Alternatief Hepatitis B vaccin veilig voor pasgeborene
Door problemen in het productieproces van Sanquin is Hepatitis B Immunoglobuline niet leverbaar. Verloskundigen zullen tijdelijk een Brits alternatief gebruiken voor de vaccinatie van pasgeboren van besmette moeders. Het product heeft een ruimere dosering dan gebruikelijk in Nederland: 200 IE in plaats van 150 IE. Deze hoeveelheid kan veilig toegediend worden.   |  lees meer »
Bestuurswijzigingen CPZ geven landelijk overleg nieuwe impuls
Het bestuur van het College voor Perinatale Zorg heeft ingrijpende veranderingen ondergaan. Dit jaar verlieten al drie leden de overkoepelende organisatie voor de geboortezorg. Nu houdt ook Chiel Bos het voorzitterschap voor gezien. De KNOV gaat weer samenwerken met het CPZ.   |  lees meer »
actueel Directeur EVAA Holding:’Acties verloskundigen hebben ruimte in de onderhandelingen gecreŽerd.’
De landelijke acties van verloskundigen tegen de beleidsregel integrale bekostiging van de geboortezorg hebben succes gehad. Joke Klinkert, verloskundige en directeur van de EVAA Holding: "Verloskundigen zijn niet tegen integrale zorg of integrale financiering maar wel tegen een dwingend model. Zoals dat in de beleidsregel met ťťn hoofdcontractant.""  |  lees meer »
Midwife-led zorgmodel als beste getest
Een nieuw grootschalig onderzoek van Sandall et al. wijst uit dat de gezondheid van vrouwen en kinderen beter beschermd is in een verloskundig geleid geboortezorgmodel (Midwife Led Care). Ze bevallen vaker spontaan en hebben minder vaak pijnmedicatie nodig.  |  lees meer »
Update samenwerking vrouw- en kindzorg MC Slotervaart en VUmc
Het VUmc werkt al een half jaar nauw samen met MC Slotervaart op het gebied van kindergeneeskunde, verloskunde en gynaecologie. Maar de samenwerking wordt nůg intensiever.   |  lees meer »
Schippers: ’Integrale zorg en bekostiging zijn vrije keuze’
De sector geboortezorg zal niet worden gedwongen in de mal van een integraal tarief. Dat heeft minister Schippers toegezegd tijdens het Algemeen Overleg in de Tweede Kamer. Verloskundige samenwerkingsverbanden kunnen zich vrijwillig inschrijven voor experimenten met integrale zorg en het integrale tarief. "Ook voor het Amsterdams model van EVAA is ruimte.'   |  lees meer »
actueel Veel media-aandacht voor acties geboortezorg
De acties van verloskundigen en andere betrokkenen hebben veel aandacht in de media gegenereerd. EVAA zet een aantal belangrijke artikelen en uitzendingen op een rijtje  |  lees meer »
actueel ’Hoge babysterfte in Nederland is een misverstand’
NRC Next kopt met 'Thuis bevallen is wťl veilig', een artikel geschreven door onderzoekers in de verloskunde Pien Offerhaus en Suze Jans en hoogleraar Midwifery Science Raymond de Vries. Dat Nederland een hoge babysterfte zou hebben, is onjuist, zeggen zij. Het argument van de babysterfte wordt gebruikt om het huidige geboortesysteem onderuit te halen.   |  lees meer »
actueel Fakkeltocht en stiptheidsactie verloskundigen signaal aan politiek
Bij het vallen van de nacht op 21 juni was Amsterdam het middelpunt van landelijke acties tegen de plannen van de overheid om het geboortesysteem ingrijpend te wijzigen. Een fakkeltocht ging door de straten en Amsterdamse verloskundigen voerden een stiptheidsactie. Daags na de actie wordt opnieuw gedemonstreerd in Den Haag, waar de Tweede Kamer debatteert over de geboortezorg.  |  lees meer »
actueel Nieuw verloskundig zorgmodel voor regio Amsterdam/Amstelland
EVAA heeft samen met haar ketenpartners een nieuw verloskundig zorgmodel ontwikkeld. Belangrijkste peilers: vrouwvriendelijke zorg, meer continue ondersteuning door verloskundigen en meer wijkzorg. Dit betekent een forse taakuitbreiding voor verloskundigen. Nu leveren zij 30% van alle geboortezorg, maar in 2018 zal dat 70% zijn.   |  lees meer »
Pleidooi voor uitstel integraal tarief
Een overweldigend aantal verloskundigen, gynaecologen en andere belanghebbenden hebben een brief naar de Tweede Kamer ondertekend, waarin zij pleiten om een integraal tarief voor de geboortezorg pas in 2020 in te voeren. EVAA is een van de ondertekenaars. Te vroege introductie van een integraal tarief kan ongewenste effecten op de geboortezorg hebben.   |  lees meer »
actueel Vrouwen moeten kunnen kiezen waar en hoe ze bevallen
Anniek de Ruijter van het Clara Wichmanfonds legt uit uit wat het vrouwen gaat kosten, wanneer een integraal geboortesysteem en een integraal tarief voortijdig worden ingevoerd. De keuzevrijheid van de zwangere is hierin niet meer gewaarborgd.  |  lees meer »
Pagina:  « Prev  1  2  3  4  5  6  7  Next »
 
Selecteer berichten:
  Toon alle berichten
(nieuws & agenda)
 (83)
Toon enkel berichten:
Nieuws:
Alle nieuwsberichten (82)
EVAA/praktijknieuws (11)
Algemeen nieuws (57)
Verloskunde in de
media
 (14)
Agenda:
  Alle agendaberichten (1)
  Algemeen (0)
  Scholing (1)
 
EVAA
CONTACT
Voor opmerkingen en/of vragen kunt u contact opnemen met EVAA.

E-mail: gebruik ons
online contactformulier.
EVAA
EVAA PRIKBORD
Nieuws uit de praktijk? Idee, aankondiging, vacature? Neem contact op met de webredactie.

E-mail:
redactie@evaa.nl.
EVAA
LOGIN
E-mail:
Wachtwoord:
Geen wachtwoord of het vergeten? Klik dan hier.
EVAA
VOLG EVAA
Volg EVAA ook op:
twitter facebook
 
Eerstelijns Verloskundigen Amsterdam Amstelland