EVAA
ACTUEEL
Midwife-led zorgmodel als beste getest
Een nieuw grootschalig onderzoek van Sandall et al. wijst uit dat de gezondheid van vrouwen en kinderen beter beschermd is in een verloskundig geleid geboortezorgmodel (Midwife Led Care). Ze bevallen vaker spontaan en hebben minder vaak pijnmedicatie nodig.  |  lees meer »
Schippers: ’Integrale zorg en bekostiging zijn vrije keuze’
De sector geboortezorg zal niet worden gedwongen in de mal van een integraal tarief. Dat heeft minister Schippers toegezegd tijdens het Algemeen Overleg in de Tweede Kamer. Verloskundige samenwerkingsverbanden kunnen zich vrijwillig inschrijven voor experimenten met integrale zorg en het integrale tarief. "Ook voor het Amsterdams model van EVAA is ruimte.'   |  lees meer »
actueel ’Hoge babysterfte in Nederland is een misverstand’
NRC Next kopt met 'Thuis bevallen is wl veilig', een artikel geschreven door onderzoekers in de verloskunde Pien Offerhaus en Suze Jans en hoogleraar Midwifery Science Raymond de Vries. Dat Nederland een hoge babysterfte zou hebben, is onjuist, zeggen zij. Het argument van de babysterfte wordt gebruikt om het huidige geboortesysteem onderuit te halen.   |  lees meer »
actueel Nieuw verloskundig zorgmodel voor regio Amsterdam/Amstelland
EVAA heeft samen met haar ketenpartners een nieuw verloskundig zorgmodel ontwikkeld. Belangrijkste peilers: vrouwvriendelijke zorg, meer continue ondersteuning door verloskundigen en meer wijkzorg. Dit betekent een forse taakuitbreiding voor verloskundigen. Nu leveren zij 30% van alle geboortezorg, maar in 2018 zal dat 70% zijn.   |  lees meer »
actueel Vrouwen moeten kunnen kiezen waar en hoe ze bevallen
Anniek de Ruijter van het Clara Wichmanfonds legt uit uit wat het vrouwen gaat kosten, wanneer een integraal geboortesysteem en een integraal tarief voortijdig worden ingevoerd. De keuzevrijheid van de zwangere is hierin niet meer gewaarborgd.  |  lees meer »
actueel Actieplan tegen hormoonverstorende stoffen
Hormoonverstorende stoffen, zoals bisfenol A en ftalaten, komen voor in verpakkingen en gebruiksvoorwerpen, ook medische. Wanneer baby's, kinderen en adolescenten met deze stoffen in aanraking komen, kan dat permanente gezondheidsschade opleveren. Minister Schippers heeft een voorstel ingediend bij de Tweede Kamer om deze stoffen uit het milieu te weren. Ze roept medische beroepsgroepen op om meer voorlichting te geven over preventie van contact met deze stoffen.  |  lees meer »
Pagina:  « Prev  1  2 
 
Selecteer berichten:
  Toon alle berichten
(nieuws & agenda)
 (20)
Toon enkel berichten:
Nieuws:
Alle nieuwsberichten (19)
EVAA/praktijknieuws (1)
Algemeen nieuws (13)
Verloskunde in de
media
 (5)
Agenda:
  Alle agendaberichten (1)
  Algemeen (1)
  Scholing (0)
 
EVAA
CONTACT
Voor opmerkingen en/of vragen kunt u contact opnemen met EVAA.

E-mail: gebruik ons
online contactformulier.
EVAA
EVAA PRIKBORD
Nieuws uit de praktijk? Idee, aankondiging, vacature? Neem contact op met de webredactie.

E-mail:
redactie@evaa.nl.
EVAA
LOGIN
E-mail:
Wachtwoord:
Geen wachtwoord of het vergeten? Klik dan hier.
EVAA
VOLG EVAA
Volg EVAA ook op:
twitter facebook
 
Eerstelijns Verloskundigen Amsterdam Amstelland