EVAA
ACTUEEL
actueel Actieplan tegen hormoonverstorende stoffen
Hormoonverstorende stoffen, zoals bisfenol A en ftalaten, komen voor in verpakkingen en gebruiksvoorwerpen, ook medische. Wanneer baby's, kinderen en adolescenten met deze stoffen in aanraking komen, kan dat permanente gezondheidsschade opleveren. Minister Schippers heeft een voorstel ingediend bij de Tweede Kamer om deze stoffen uit het milieu te weren. Ze roept medische beroepsgroepen op om meer voorlichting te geven over preventie van contact met deze stoffen.  |  lees meer »
actueel Antidepressiva in de zwangerschap: Stop or go?
In Nederland gebruiken 4000-6000 zwangeren per jaar antidepressiva tijdens de zwangerschap. Maar is dit wel goed voor het ongeboren kind? De Stop or Go studie onderzoekt de effecten van stoppen of doorgaan met antidepressiva. Daarvoor worden nog deelnemers gezocht.   |  lees meer »
actueel Moeders gezocht voor studie naar V-Mis
Het Longfonds, Pharos en het Trimbos-instituut willen de begeleiding voor stoppen met roken in de zwangerschap (V-MIS) verbeteren. Voor hun PROMISE-studie vragen zij verloskundigen om deelnemers te werven.  |  lees meer »
actueel Minister Schippers verwacht sterkere positie voor verloskundigen
Minister Edith Schippers gaat met verloskundigen en andere partijen om de tafel, om een gezamenlijke visie op de geboortezorg te ontwikkelen. Een visie die uitgaat van preventie. Integrale bekostiging komt er pas, wanneer samenwerkingsverbanden goed functioneren. Schippers: "Het is onwenselijk dat één partij het voor het zeggen krijgt in de geboortezorg. Ik verwacht een sterkere positie van de verloskundige in plaats van een zwakkere."   |  lees meer »
actueel Debat Rode Hoed inspireert
Floor Molkenboer, initiatiefnemer van het online platform zelfbewustzwanger.nl, bracht een bezoek aan de Rode Hoed. KeerHet Tij organiseerde hier een debat over de voorgenomen veranderingen in de geboortezorg. Bekijk het filmpje om te zien wat haar inspireerde.  |  lees meer »
actueel Verloskundigen stemmen massaal tegen Zorgstandaard
Tijdens een landelijke ledenvergadering van de KNOV hebben 989 verloskundigen hun stem uitgebracht tegen de Zorgstandaard.   |  lees meer »
actueel Rugbevalling raakt uit de mode
Amsterdamse vrouwen bevallen steeds vaker in een actieve houding en steeds minder op de rug. Ook krijgen zij vaker medicijnen tegen de pijn. Dit zijn enkele opmerkelijke resultaten van het Benchmark-project van EVAA, waarbij verloskundigenpraktijken in onze regio de kwaliteit van zorg onderling vergelijken.  |  lees meer »
actueel Enquête: Stoppen-met-roken begeleiding
Verloskundigen zijn verplicht om rokende zwangere vrouwen via de V-MIS te helpen bij het stoppen-met-roken. De methode wordt veel toegepast, maar er zijn ook knelpunten. Het Trimbos Instituut onderzoekt deze met een enquête onder verloskundigen. Doet u mee?  |  lees meer »
Schippers wil NIPT voor alle zwangeren
Minister Schippers heeft in een brief aan de Tweede Kamer aangekondigd groen licht te geven voor de Niet Invasieve Prenatale Test (NIPT) voor alle zwangeren. Wanneer de Gezondheidsraad akkoord gaat, zal deze test vanaf 2017 als eerste test worden aangeboden om te screenen op chromosomale afwijkingen, onder andere Syndroom van Down.  |  lees meer »
actueel ’Geboortezorg niet klaar voor snelle invoering integraal tarief’
Vanuit alle geledingen in de verloskunde worden zorgen geuit over de plannen voor een te snelle invoering van een integraal tarief in de geboortezorg. 'De samenwerking van gynaecologen en verloskundigen staat onder druk en de focus op de inhoud van de zorg verslapt', stelt Gynaecoloog Eric Hallensleben, voorzitter van VSV Gouda.  |  lees meer »
actueel Even voorstellen: Ingrid Kool
Tijdens de laatste ALV stemden de leden unaniem vóór Ingrid Kool als operationeel manager voor de Vrouwenklinieken EVAA/VUmc/AMC. ‘Haar droombaan’, noemt ze het zelf: “Van kind af aan heb ik een voorliefde voor de geboortezorg. In de eerstelijn vind je zorgaanbieders die vanuit hun passie voor het vak inhoud aan de zorg geven… Dat geeft energie. En samen pionieren, waardoor je van niets iets kunt maken, is echt mijn ding.”   |  lees meer »
actueel Advies voor zwangeren over Zika virus
Nederlandse zwangere vrouwen lopen geen risico op een infectie met het Zika virus. Dit virus wordt immers overgebracht door een mug die niet in ons land voorkomt. Er geldt wel een reisadvies voor zwangere vrouwen die naar Zuid- en Midden-Amerika willen vertrekken.  |  lees meer »
actueel Petitie tegen hervormingen geboortezorg
Er is veel ongerustheid over de op handen zijnde hervormingen in de geboortezorg. Onder vrouwen, onder professionals. Keuzevrijheid voor de vrouw en zelfstandige beroepsuitoefening voor verloskundigen staan op het spel. Minister Schippers wil binnenkort besluiten over het invoeren van een integraal systeem. Teken de petitie om ervoor te zorgen dat dit besluit niet overhaast wordt genomen   |  lees meer »
Pagina:  « Prev  1  2  3  4  5  6  7  Next »
 
Selecteer berichten:
  Toon alle berichten
(nieuws & agenda)
 (83)
Toon enkel berichten:
Nieuws:
Alle nieuwsberichten (82)
EVAA/praktijknieuws (11)
Algemeen nieuws (57)
Verloskunde in de
media
 (14)
Agenda:
  Alle agendaberichten (1)
  Algemeen (0)
  Scholing (1)
 
EVAA
CONTACT
Voor opmerkingen en/of vragen kunt u contact opnemen met EVAA.

E-mail: gebruik ons
online contactformulier.
EVAA
EVAA PRIKBORD
Nieuws uit de praktijk? Idee, aankondiging, vacature? Neem contact op met de webredactie.

E-mail:
redactie@evaa.nl.
EVAA
LOGIN
E-mail:
Wachtwoord:
Geen wachtwoord of het vergeten? Klik dan hier.
EVAA
VOLG EVAA
Volg EVAA ook op:
twitter facebook
 
Eerstelijns Verloskundigen Amsterdam Amstelland