EVAA
ACTUEEL
Clara Wichmannfonds wil overleg met Minister Schippers over integrale geboortezorg
De hervorming van de geboortezorg naar een integraal systeem in 2017 levert een gevaar op voor het zelfbeschikkingsrecht van vrouwen. Dit schrijven het Clara Wichmann Proefprocessenfonds, de Nederlandse Vrouwen Raad en de GeboorteBeweging aan Minister Schippers van VWS. Zij roepen de Minister op tot een herbezinning van de maatregelen en het doen van gedegen onderzoek alvorens het hele systeem op de schop te nemen.  |  lees meer »
actueel Voorlopig geen overeenstemming over Zorgstandaard
Verloskundigen en gynaecologen zijn het voorlopig niet eens over de Zorgstandaard. Dit is een document, ontwikkeld door het College Perinatale Zorg, dat kader geeft aan de herinrichting van de geboortezorg. Heikel punt is paragraaf 9.1.3 waarin de samenwerking tussen ketenpartners wordt beschreven.  |  lees meer »
actueel Nieuwe coŲperatie van verloskundigen in Amsterdam Oost
Zes eerstelijns verloskundepraktijken in Amsterdam Oost hebben zich verenigd in CoŲperatie Verloskundigen Organisatie Oost: Nicolaas Witsenkade, Ruysstraat, Oostelijke Eilanden, NOVA, Transvaalstaat en Astrid Limburg. Bestuurslid Ruth Setz licht het hoe en waarom toe.   |  lees meer »
Staatssecretaris Van Rijn wil meldplicht kindermishandeling
Staatssecretaris Van Rijn wil zorgverleners die een zorgtraject starten bij vermoedens van kindermishandeling of -verwaarlozing, verplichten dit te melden bij Veilig Thuis. Artsenorganisaties zijn hier op tegen   |  lees meer »
actueel Campagne tegen zwangerschapsdiscriminatie
Werkgevers mogen vrouwen niet weigeren voor een baan of benadelen op de werkvloer omdat zij kinderen hebben of zwanger zijn. Toch heeft bijna de helft (45%) van alle vrouwen ooit te maken met zwangerschapsdiscriminatie. Het is zelfs een van de meest voorkomende vormen van discriminatie. Het College voor de Rechten van de Mens wil hierover een maatschappelijke discussie starten. Het College roept op om gevallen van zwangerschapsdiscriminatie te melden op hun website.   |  lees meer »
actueel Kinkhoestvaccin tijdens zwangerschap beschermt beter
Vaccinatie tijdens de zwangerschap geeft een betere bescherming tegen kinkhoest bij pasgeboren baby's, dan vaccinatie bij twee maanden. Dit stelt de Gezondheidsraad in een advies aan het ministerie van VWS. Momenteel krijgen kinderen hun eerste prik op de leeftijd van twee maanden. Daardoor zijn de allerjongste en meest kwetsbare kinderen onbeschermd.   |  lees meer »
Aanleg voor overgewicht begint in de baarmoeder
Kinderen van wie de moeder tijdens de zwangerschap veel vet en cholesterol tot zich neemt, hebben meer kans om dik te worden. Maurien Pruis bestudeerde de gevolgen en onderliggende mechanismen van het moederlijk dieet.   |  lees meer »
actueel Website Tijdschrift voor Verloskundigen gelanceerd
Het vaktijdschrift voor verloskundigen TVV heeft een eigen website gekregen. Ook op Facebook is het Tijdschrift voor Verloskundigen te volgen. Het blad TVV verschijnt zesmaal per jaar. Abonnees hebben toegang tot het archief en alle extra artikelen.   |  lees meer »
actueel Moedermelk voor alle baby’s in VUmc
Alle baby's die op de neonatologie afdeling van het VUmc terechtkomen, krijgen voortaan moedermelk. Het VUmc is het eerste Nederlandse ziekenhuis dat moedermelk aanbiedt aan alle pasgeborenen.   |  lees meer »
actueel Contract in plaats van VAR voor waarnemers
De Verklaring Arbeidsrelatie VAR voor waarnemers wordt waarschijnlijk binnenkort vervangen door een standaard waarnemerscontract. De beroepsvereniging van verloskundigen KNOV heeft alvast een modelovereenkomst opgesteld, die is goedgekeurd door de Belastingdienst. Er is echter inhoudelijk nog weinig bekend over de regeling die op 1 januari 2016 al in zou moeten gaan. Het wetsvoorstel ligt nog bij de Eerste Kamer die er kritisch over is.  |  lees meer »
actueel FinanciŽle ondersteuning voor EVAA leden
EVAA- en SIG-leden kunnen met vragen over de financiŽle aspecten van prestatie-inkoop, de modulegelden of nieuwe organisatievormen terecht bij Fred Hilhorst. Fred is een ervaren administrateur en boekhoudkundige. Hij adviseert EVAA op dit gebied en beheert ook de ledenadministratie.  |  lees meer »
actueel ACM: Eerstelijns zorgverlener mag zich verenigen in het belang van de cliŽnt
Eerstelijns zorgverleners mogen zich van de Autoriteit Consument & Markt gerust verenigen om te onderhandelen met zorgverzekeraars. Zolang dit gebeurt in het belang van de cliŽnt of patiŽnt hoeven eerstelijns organisaties niet te vrezen voor achteraf opgelegde strafmaatregelen. De ACM wil dat zorgverleners de ruimte krijgen voor innovatie en verbetering in de zorg.   |  lees meer »
actueel Vacatures voor werkgroepleden Netwerk Geboortezorg
Het Netwerk Geboortezorg Noordwest Nederland wil dit najaar 3 nieuwe werkgroepen starten: SSRI/ Zwangerschap en Depressie, Obesitas en Preventie van Vroeggeboorte. In de werkgroepen worden regioprotocollen gemaakt voor de geboortezorg. Voor alle drie de werkgroepen worden nog verloskundigen gezocht.  |  lees meer »
Pagina:  « Prev  1  2  3  4  5  6  7  Next »
 
Selecteer berichten:
  Toon alle berichten
(nieuws & agenda)
 (83)
Toon enkel berichten:
Nieuws:
Alle nieuwsberichten (82)
EVAA/praktijknieuws (11)
Algemeen nieuws (57)
Verloskunde in de
media
 (14)
Agenda:
  Alle agendaberichten (1)
  Algemeen (0)
  Scholing (1)
 
EVAA
CONTACT
Voor opmerkingen en/of vragen kunt u contact opnemen met EVAA.

E-mail: gebruik ons
online contactformulier.
EVAA
EVAA PRIKBORD
Nieuws uit de praktijk? Idee, aankondiging, vacature? Neem contact op met de webredactie.

E-mail:
redactie@evaa.nl.
EVAA
LOGIN
E-mail:
Wachtwoord:
Geen wachtwoord of het vergeten? Klik dan hier.
EVAA
VOLG EVAA
Volg EVAA ook op:
twitter facebook
 
Eerstelijns Verloskundigen Amsterdam Amstelland