EVAA
ACTUEEL
actueel Rijksbegroting en verloskunde
Voor maatregelen rondom zwangerschap en geboorte heeft de overheid 3,5 miljoen gereserveerd. Waar gaan die naar toe? De Nederlandse organisatie voor verloskundigen KNOV zette het voor u op een rijtje.   |  lees meer »
Bevalling bij verloskundige even veilig als bij gynaecoloog
Voor gezonde zwangere vrouwen is bevallen bij de verloskundige - thuis of in het ziekenhuis- net zo veilig als bevallen bij de gynaecoloog. Bij de verloskundige hebben zij meer kans op een normale bevalling zonder medische ingrepen. Dit zijn de conclusies van de 'Amsterdam studie' van Wiegerinck et.al., een samenwerkingsproject van Amsterdamse verloskundigen, onderzoekers en gynaecologen.   |  lees meer »
actueel Spreekuur EVAA praktijkondersteuning
Verloskundigen in de regio Amsterdam/Amstelland werken samen met ziekenhuizen toe naar een nieuw Amsterdams zorgmodel. Omdat dit een ingewikkeld proces is, met verloskundig inhoudelijke, maar ook bedrijfsmatige en juridische aspecten, organiseert EVAA vanaf dinsdag 1 september om de twee weken een spreekuur voor alle verloskundigen uit de regio. Graag van tevoren aanmelden via info@evaa.nl.
Locatie: Brederodestraat 108 op de tweede verdieping. Tijd: 20-22 uur
  |  lees meer »
Inventarisatie ’caseload’ praktijken
Sinds 2009 neemt het aantal kleinschalige 'caseload' verloskundigenpraktijken in ons land toe. Deze trend gaat in op de behoefte van verloskundigen en hun cliĆ«nten aan individuele zorgrelaties binnen kleinschalige ondernemingen.   |  lees meer »
actueel Klein maar fijn projecten
Verloskundigen en verloskundige praktijken kunnen een budget aanvragen voor klein-maar-fijn projecten binnen het Netwerk
Geboortezorg Noordwest Nederland.
Dit zijn kortlopende onderzoeken of projecten die multidisciplinaire samenwerking bevorderen.
  |  lees meer »
OuderSchap en Geboortebeweging gaan samen
Het OuderSchap en de GeboorteBeweging zijn belangrijke cliĆ«ntenorganisaties in de geboortezorg. De afgelopen tijd pakten zij steeds vaker projecten gezamenlijk aan. Dat heeft geleid tot het besluit om samen verder te gaan als Stichting De GeboorteBeweging.   |  lees meer »
actueel Vacatures
EVAA-leden en -praktijken kunnen vanaf nu vacatures plaatsen op deze website. Momenteel zijn er vacatures voor EVAA bestuursleden.  |  lees meer »
Extra budget voor verloskunde in regio Amsterdam en Amstelland
Verloskundige praktijken in de regio Amsterdam Amstelland hebben van zorgverzekeraar Achmea extra budget gekregen voor het ontwikkelen van integrale verloskundige zorg. Projecten voor geboortecentra, zorg in de wijk, pijnbehandeling, ontwikkeling van expertise en samenwerking tussen verloskundigen en gynaecologen krijgen hiermee een enorme impuls.  |  lees meer »
actueel Amsterdamse verloskundigen opnieuw eigenaar van Bevalcentrum West
Verloskundigen uit Amsterdam West hebben Bevalcentrum West (BCW) in het Sint Lucas Andreas Ziekenhuis overgenomen van Stichting Thuisbevalling Nederland. De nieuwe eigenaars willen verloskundigen weer het gezicht laten bepalen van het bevalcentrum.  |  lees meer »
BCW klaar voor lachgas bij de bevalling
Vrouwen die de weeėn willen verlichten met behulp van lachgas kunnen daarvoor voortaan met hun eigen verloskundige terecht in Bevalcentrum West.   |  lees meer »
Online programma helpt stoppen met drinken in de zwangerschap
Stoppen met alcohol in de zwangerschap: het lijkt vanzelfsprekend. Toch blijkt de helft van de zwangere vrouwen door te drinken. Het online programma 'Negen maanden niet' biedt uitkomst  |  lees meer »
Nieuwe bevoegdheden voor verloskundigen
De verloskundige is voortaan bevoegd om anticonceptie voor te schrijven, spiralen (IUD) te plaatsen en lachgas te geven bij de bevalling.  |  lees meer »
Vergoedingen prenatale screening gewijzigd
Per 1 januari 2015 moeten zwangere vrouwen vaker betalen voor prenatale screening.   |  lees meer »
Pagina:  « Prev  1  2  3  4  5  6  7  Next »
 
Selecteer berichten:
  Toon alle berichten
(nieuws & agenda)
 (83)
Toon enkel berichten:
Nieuws:
Alle nieuwsberichten (82)
EVAA/praktijknieuws (11)
Algemeen nieuws (57)
Verloskunde in de
media
 (14)
Agenda:
  Alle agendaberichten (1)
  Algemeen (0)
  Scholing (1)
 
EVAA
CONTACT
Voor opmerkingen en/of vragen kunt u contact opnemen met EVAA.

E-mail: gebruik ons
online contactformulier.
EVAA
EVAA PRIKBORD
Nieuws uit de praktijk? Idee, aankondiging, vacature? Neem contact op met de webredactie.

E-mail:
redactie@evaa.nl.
EVAA
LOGIN
E-mail:
Wachtwoord:
Geen wachtwoord of het vergeten? Klik dan hier.
EVAA
VOLG EVAA
Volg EVAA ook op:
twitter facebook
 
Eerstelijns Verloskundigen Amsterdam Amstelland