EVAA
ACTUEEL
actueel Belangrijk artikel in Medisch Contact
Lees allemaal het artikel op onderstaande link over de werkelijke stand van zaken in de geboortezorg in Nederland!  |  lees meer »
Maatschappelijke Businesscase
Maatschappelijke Business Case maakt de toegevoegde waarde van verloskundigen in de geboortezorg duidelijk. Lees hierover op doelmatigegeboortezorgkan.nu   |   »
actueel maatschappelijke businesscase (mBC) eerstelijns geboortezorg
De mBC biedt een startpunt met een gestructureerde afweging van kosten en (maatschappelijke) opbrengsten van de eerstelijns geboortezorg in relatie tot de kosten voor de totale geboortezorg.
Het geeft een basis voor die samenwerking in de keten. De inzichten helpen verloskundigen om zich – in dialoog met hun partners – goed te positioneren en om samenwerking verder vorm te geven, met oog voor kwaliteit en de beleving van de cliënt.   |  lees meer »
Respectvol samenwerken en de client centraal in haar keuzes:
Op 29-04-2014 schreven Kenneth Watson en Rob Kottenhagen een opinie stuk in de Volkskrant met als titel: ‘laat de gynaecoloog bepalen of een vrouw echt veilig thuis kan bevallen’. De opmerking hierin dat zelfstandige verloskundigen Russische roulette spelen met de levens van moeder en kind, is ronduit kwetsend!  |  lees het hele artikel »
actueel Pakkende reactie op Volkskrant-artikel
"De gynaecoloog aan het roer bij álle bevallingen? Dát zou de vrouwenemancipatie ver terugwerpen in de tijd, want het berooft ons allemaal van vrije keuze rondom de bevalling": reageert Annemiek Verbeek in een blog op het artikel in de Volkskrant van 29 april j.l.  |  lees meer »
actueel Zwangeren kunnen gratis een stadspas aanvragen!
Met deze stadspas kunnen zij onder andere gratis de zwangerschapscursus Rondom de Geboorte volgen.   |  lees meer »
actueel Sterile water injection for labour pain: a systematic review and meta-analysis of randomised controlled trials
Een goed artikel over steriele water injecties als pijnbestrijding tijdens de baring.  |  lees meer »
actueel Regionale samenwerking in de zorg voor zwangerschapsdiabetes
Het Netwerk Geboortezorg Noordwest Nederland heeft een nieuw regioprotocol zwangerschapsdiabetes geïntroduceerd. Hiermee maken vertegenwoordigers van alle geboortezorgprofessionals uit Noord-Holland en Flevoland afspraken rond de aanpak van zwangerschapsdiabetes.   |  lees meer »
actueel AD voorpagina: Keizersnede veroorzaakt vaak klachten
Een op de vijf vrouwen heeft na een keizersnee last van bloedingen doordat de snee in de baarmoeder niet volledig aan elkaar groeit. Dat blijkt uit onderzoek van gynaecologen van het VUmc in Amsterdam. Ook lijkt het erop dat deze vrouwen minder snel zwanger kunnen worden.  |  lees meer »
Pilot Groningen: minder complicaties bevalling bij CenteringPregnancy
'Gemiddeld kortere ontsluitingsfase tijdens de bevalling, minder verwijzingen naar de gynaecoloog en minder complicaties bij bevallingen.' Dat bericht het Dagblad van Het Noorden op 7 maart over Centering- Pregnancy.
Deze succesvolle methode uit Amerika, blijkt na een pilot in Groningen ook zeer geslaagd: bevallingen lopen beter en minder vrouwen en MINDER kinderen belanden in het ziekenhuis.
actueel KNOV: Samenwerking met de NVOG
KNOV: "In de samenwerking met de NVOG zijn belangrijke ontwikkelingen die we graag met u delen. Op landelijk niveau zijn wij helaas niet meer in gesprek met de NVOG. Wij begrijpen de opstelling van het NVOG-bestuur niet dat zij ieder bilateraal bestuurlijk contact afwijzen."   |  lees meer »
actueel Safe Prevention of the Primary Cesarean Delivery: ACOG and SMFM Change the Game
Het alarmerend hoog oplopende sectio percentage in Amerika blijkt zowel de maternale als neonatale uitkomsten negatief te beinvloeden. Uit de meest recente data blijkt dat de maternale mortaliteit en morbiditeit oploopt wat geassocieerd wordt met een sectio caesarea. In dit artikel worden de achtergronden en cijfers uitgebreid weergegeven alsmede de manier waarop men tracht het primaire sectio percentage weer omlaag te krijgen.   |  lees meer »
actueel EVAA, AMC, VUmc en de toekomst!
De EVAA gaat samen met het AMC/VUmc onderzoeken wat de mogelijkheden zijn om een eerstelijnscentrum op te zetten waar de verloskundige meer medische indicatie's afmaakt. Op de ALV van 19 februari jl stemden de leden van EVAA reeds hierin toe. Dit initiatief kon alleen ontstaan doordat de verloskundigen van Amsterdam-Amstelland zich hebben verenigd in EVAA!
Pagina:  « Prev  1  2  3  4  5  6  7  Next »
 
Selecteer berichten:
  Toon alle berichten
(nieuws & agenda)
 (83)
Toon enkel berichten:
Nieuws:
Alle nieuwsberichten (82)
EVAA/praktijknieuws (11)
Algemeen nieuws (57)
Verloskunde in de
media
 (14)
Agenda:
  Alle agendaberichten (1)
  Algemeen (0)
  Scholing (1)
 
EVAA
CONTACT
Voor opmerkingen en/of vragen kunt u contact opnemen met EVAA.

E-mail: gebruik ons
online contactformulier.
EVAA
EVAA PRIKBORD
Nieuws uit de praktijk? Idee, aankondiging, vacature? Neem contact op met de webredactie.

E-mail:
redactie@evaa.nl.
EVAA
LOGIN
E-mail:
Wachtwoord:
Geen wachtwoord of het vergeten? Klik dan hier.
EVAA
VOLG EVAA
Volg EVAA ook op:
twitter facebook
 
Eerstelijns Verloskundigen Amsterdam Amstelland