EVAA
ACTUEEL
’Waanzinnige verhalen’ over het Foetaal Alcohol Syndroom

Waanzinnige Verhalen

Bestel dit waanzinnige interessante boek nu al via Voordekunst 

“Ik ben geobsedeerd door meisjes. Ik had het ook een tijdje met kernbommen.” (Maikel) 

Maikel noemt zichzelf Limited Edition. Niet gek maar een net een beetje anders. Hij is een van de hoofdpersonen uit Waanzinnige Verhalen. Dit is een boek vol eerlijke en tegendraadse verhalen over anders zijn, en je toch staande houden in deze wereld. In het boek vertellen mensen hoe het is om te leven met het Foetaal Alcohol Syndroom (FAS), een hersenbeschadiging veroorzaakt door alcohol tijdens de zwangerschap. De verhalen zijn een opeenstapeling van maffe en gekke gebeurtenissen.

 “Ik wil wel heel graag luisteren, maar ik doe het gewoon niet. En niet om te pesten.” (Tineke)

Andere planeet

Het duurde 47 jaar voor Tineke wist wat er met haar aan de hand was. Er zijn zoveel verschillende diagnoses gesteld. Maar niemand wist het ooit zeker. Elf jaar lang zat ze in een gesloten psychiatrische inrichting. Vaak stond ze voor de spiegel naar zichzelf te kijken: het voelde of ze van een andere planeet kwam. Totdat ze hoorde dat haar moeder dronk tijdens haar zwangerschap. Ze zocht op internet op wat alcohol kan doen en toen leek het alsof alles opeens klopte. Sinds ze dat weet, is alles veranderd.

15 verhalen

Tineke is niet de enige volwassene met FAS in Nederland. In het boek Waanzinnige Verhalen vertellen 15 volwassenen met FAS vertellen wat het betekent om FAS te hebben. Alle 15 volwassenen zijn een jaar lang gekoppeld aan gerenommeerde schrijvers, dichters, cartoonisten, theatermakers, componisten of muzikanten. Samen met hun maatje hebben ze nu eindelijk eens de mogelijkheid gekregen om hun verhaal op papier zetten. De 15 prachtige, persoonlijke verhalen zijn gebundeld in het boek Waanzinnige Verhalen. En het is bijna klaar! Maar om het te drukken hebben we financiële steun nodig. Daarom zijn wij een crowdfunding gestart op Voordekunst. Kijk op:

https://www.voordekunst.nl/projecten/5093-waanzinnige-verhalen

Bestel het boek voor 26 november en help daarmee dit persoonlijke en belangrijke project.

 

terug naar vorige pagina print pagina  |  deel dit artikel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin
 
EVAA
CONTACT
Voor opmerkingen en/of vragen kunt u contact opnemen met EVAA.

E-mail: gebruik ons
online contactformulier.
EVAA
EVAA PRIKBORD
Nieuws uit de praktijk? Idee, aankondiging, vacature? Neem contact op met de webredactie.

E-mail:
redactie@evaa.nl.
EVAA
LOGIN
E-mail:
Wachtwoord:
Geen wachtwoord of het vergeten? Klik dan hier.
EVAA
VOLG EVAA
Volg EVAA ook op:
twitter facebook
 
Eerstelijns Verloskundigen Amsterdam Amstelland