Eerstelijns Verloskundigen Amsterdam Amstelland - Nieuws en Actueel
print pagina
Samenwerking vrouw- en kindzorg MC Slotervaart en VUmcHet VUmc wordt volledig verantwoordelijk voor het leveren van klinische verloskundige zorg in het MC Slotervaart. Een deel van de verloskundige zorg zal nog op locatie MC Slotervaart plaatsvinden. Voor bevallingen kunnen vrouwen alleen terecht in het VUmc.
Patiënten worden op hun gebruikelijke en vertrouwde poli gezien door een VUmc specialist. Een aantal MC Slotervaart specialisten zijn inmiddels in dienst als specialist bij VUmc.

Er wordt gewerkt vanuit centrale teams die worden aangestuurd door Christianne de Groot (afdelingshoofd verloskunde & gynaecologie) en Hans van Goudoever (afdelingshoofd kindergeneeskunde). De komende periode zullen de teams gezamenlijk werken aan het leveren van optimale kwaliteit van zorg. Er zijn er (bij)scholingen gepland om dit te borgen.

Deze ontwikkelingen passen binnen de ambitie van het VUmc om een duidelijke regierol te vervullen in de regio op gebied van vrouw- en kindzorg. In de toekomst zullen zij deze rol in samenwerking met het AMC vervullen.

 
 
print pagina        
sluit venster