EVAA
PROJECTEN
EVAA is actief in verschillende projecten. Hier vindt u een overzicht daarvan.
Daarnaast zijn wij innovatief bezig met nieuwe projecten.
 • actueel Vrouwenklinieken EVAA
De verloskundigen in Amsterdam hebben zich in 2012 verenigd in de Vereniging EVAA om vanuit de gezamenlijke verloskundige waarden neergelegd in het visiestuk 'Zwangerschap en geboorte in Amsterdam Amstelland' de samenwerking met stakeholders in de regio aan te gaan.
Gezamenlijk met AMC en VUmc is een regiovisie ontwikkeld die de basis vormt voor uitwerking van twee Midwifeled Geboortecentra. Inmiddels is in april dit jaar een contract getekend met Zilveren Kruis, de preferente verzekeraar in Amsterdam, voor de ontwikkeling van de geboortecentra. De stukken die aan de basis liggen van het integrale bedrijf van AMC, VUmc en EVAA zijn hieronder te vinden.
Alle stukken zijn in samenwerking met de stuurgroep AMC/VUmc/EVAA en de raad van bestuur van AMC en VUmc tot stand gekomen.  |  lees meer »
 • actueel Prenataal CTG in de eerstelijn
Zwangere vrouwen kunnen voortaan bij verloskundigen in Amsterdam en omgeving een hartfilmpje van hun baby laten maken. Met zo'n hartfilmpje of cardiotocogram (CTG) meet de verloskundige de conditie van de baby, bijvoorbeeld als de moeder minder leven voelt of als er tijdens de bevalling extra controle nodig is. Zorgverzekeraars Zilveren Kruis en CZ financieren het stadsbrede project ‘prenataal CTG in de eerste lijn’. De uitrol van het pre-nataal CTG voor de eerstelijns verloskundigen gebeurt in samenwerking met AMC, VUmc, en OLVG West. Verloskundigen in Amstelland en Amsterdam-Noord hebben ook belangstelling voor het project en zullen waarschijnlijk ook mee gaan doen.  |  lees meer »
 • actueel Werkgroep Borstvoeding Amsterdam
Informatie en hulp bij borstvoeding is overal te vinden in de regio Amsterdam/Amstelland. De Werkgroep Borstvoeding Amsterdam heeft alle activiteiten en voorzieningen voor voedende moeders en andere geďnteresseerden in kaart gebracht.
  |  lees meer »
Pagina:  1  2  Next »
 
EVAA
CONTACT
Voor opmerkingen en/of vragen kunt u contact opnemen met EVAA.

E-mail: gebruik ons
online contactformulier.
EVAA
EVAA PRIKBORD
Nieuws uit de praktijk? Idee, aankondiging, vacature? Neem contact op met de webredactie.

E-mail:
redactie@evaa.nl.
EVAA
LOGIN
E-mail:
Wachtwoord:
Geen wachtwoord of het vergeten? Klik dan hier.
EVAA
VOLG EVAA
Volg EVAA ook op:
twitter facebook
 
Eerstelijns Verloskundigen Amsterdam Amstelland