Bevalcentrum Oost (BCO – tot 2024 Bevalcentrum West of BCW) biedt een huiselijke omgeving om te bevallen, het is een alternatief voor de poliklinische bevalling, voor iedereen die niet thuis kan of wil bevallen.

02ab24a5 855b 4c95 9610 6e0fcfa4bd1b

Waar is het BCO?

Bevalcentrum Oost (BCO) is gevestigd in het OLVG Oost op de tweede etage, naast de afdeling medische verloskunde. Op deze website vind je informatie over bevallen in het BCO. Meer informatie vind je op de website van het BCO.

Sfeer en kamers

In Bevalcentrum Oost wordt op de kamers een ontspannen sfeer gecreëerd. Alle kamers zijn huiselijk ingericht, met zachte en vrolijke kleuren. Alle kamers hebben een eigen badkamer. Er is veel ruimte op de kamer en in de badkamer zodat je je vrij kunt bewegen tijdens de bevalling.

Medische zorg

Als je bevalt in Bevalcentrum Oost ontvang je tijdens je bevalling zorg van je eigen verloskundige en een van de ervaren kraamverzorgenden van het BCO.

Alle benodigdheden voor een veilige bevalling zijn aanwezig in het BCO en op de kamer. Indien er een reden is om extra medische hulp in te schakelen is voor spoed situaties de verlosafdeling van het OLVG altijd beschikbaar. Indien het geen spoed situatie betreft wordt overlegd of er plaats is in het OLVG, indien dit niet het geval is wordt er een passende plek gevonden in een ander ziekenhuis.

44a34cd4 fa17 4b27 9f04 c3cdc5449713

Moeders aan het woord

babyvoeten mini

“Erg fijne plek om te bevallen. Fijnste plek in Amsterdam en omgeving. Zo zou het eigenlijk overal moeten zijn”

— Suzanne

“We had 2 babies in the birth center and both times it was a great experience! It’s such a special concept and I am grateful to have had the chance to birth my children in such a warm and relaxing but also safe and professional enviroment.

— Amy