EVAA vindt het belangrijk dat de belangen van alle eerstelijns verloskundigen in de regio behartigd worden.
Waarneemsters in Amsterdam-Amstelland maken een groot deel uit van de verloskundigen in de regio. Ook waarneemsters kunnen daarom lid zijn van de Vereniging EVAA, sterker nog, we ontvangen ze graag!

verloskundige waarneming waarneemster amsterdam evaa buik

Buddy ondersteuning

Een deel van de verloskundigen zal net het werkveld instappen, en dat in een roerige tijd. Ze krijgen te maken met de capaciteitstekorten, groot verantwoordelijkheidsgevoel en hoge eisen van cliënten waardoor de werkdruk hoog ligt. Alhoewel deze groep verloskundigen fris van de opleiding komt, zien we om deze reden ook veel uitstroom in de eerste paar jaar na afstuderen. We zijn als vereniging heel blij met nieuwe collega’s en willen deze groep daarom graag ondersteunen in de eerste periode na afstuderen.

Hieruit is het idee van de Buddy Poule ontstaan: een Whatsapp-groep voor startend verloskundigen waarin zij met een aantal ervaren verloskundigen kunnen sparren als ze twijfelen bij bepaalde casuïstiek. Het idee is dat er een veilige sfeer ontstaat waarin zij laagdrempelig kunnen overleggen zonder zich hierbij bezwaard te voelen. Eens in de zoveel tijd zal er ook casuïstiek gedeeld worden binnen de groep zodat iedereen hiervan kan leren. Tot slot moet er ruimte zijn om je hart te luchten na bijvoorbeeld een heftige casus, ook hierin kunnen we voor elkaar klaar staan.

De EVAA Vereniging biedt deze Buddy Poule kostenloos aan en hoopt middels de Buddy Poule deze groep startend verloskundigen te bekrachtigen in de eerste periode na afstuderen waarin er veel op je afkomt.

Aanmelden voor de buddypoule? Vul dan onder contact het contactformulier in, laat weten waar je werkt en en geef aan dat je je aanmeldt voor de buddypoule. Je bent van harte welkom als je waarneemt in de regio Amsterdam-Amstelland.

EVAA lidmaatschap

Waarneemsters zijn van harte welkom bij de Vereniging EVAA. Wij stimuleren een lidmaatschap om vanaf het afstuderen ook de politieke en beleidsmatige ontwikkelingen in de geboortezorg te leren kennen.

Daarnaast versterken we de regio en de verloskunde door samen op te trekken.

Sta jij achter de visie van EVAA en wil jij bijdragen aan het behoud en de ontwikkeling van de eerstelijns verloskundige zorg? Sluit je aan via het aanmeldformulier om lid te worden.

Een lidmaatschap betekent voor iedereen iets anders, de een zou graag actief betrokken zijn en meedenken in projectgroepen, de ander is slechts aangesloten om zo nu en dan een mail te lezen. Alle vormen zijn geaccepteerd.
Er zijn 4 Algemene Ledenvergaderingen (ALV’s) per jaar, enkele Holdingbijeenkomsten en 1-2 borrels.
Geen van deze bijeenkomsten is verplicht, natuurlijk zijn alle leden wel van harte welkom.

Meer informatie over waar EVAA voor staat en wie EVAA precies is: kijk bij over EVAA.

Vragen? Neem gerust contact met ons op via info@evaa.nl of contact.

verloskundige onderzoek en kwaliteit evaa amsterdam (1)