Ben je zwanger of wil je zwanger worden? Hier vind je informatie waar je iets aan hebt.
Op dit moment staat nog niet alle informatie op de website. Kom later nog eens terug voor meer, of laat ons weten waar jij behoefte aan hebt via contact.

Kraamzorg regelen in de zwangerschap

EVAA werkt samen met het KSVA, het Kraamzorg Samenwerkingsverband Amsterdam-Amstelland. Daarin wordt samengewerkt aan de kwaliteit van zorg in de regio.

Kies je voor een kraamzorgbureau of ZZP’er die niet is aangesloten bij het KSVA? Dit kan consequenties hebben voor jouw zorg.

Bespreek daarom deze checklist met je kraamverzorgster:

1) Is de kraamverzorgende de gehele aterme periode beschikbaar (3 weken vóór t/m 3 weken na je uitgerekende datum)?
2) Heeft de kraamverzorgende een contract voor vervanging in geval van ziekte of onbereikbaarheid? 
3) Kan de kraamverzorgende dag en nacht binnen 60 minuten bij jou binnen zijn (inclusief file, parkeren etc), zowel thuis als in het ziekenhuis?

Als een van de vragen hierboven met ‘nee’ wordt beantwoord adviseren we je om af te zien van deze kraamverzorgende en je alsnog in te schrijven bij een van de KSVA aangesloten bureaus.

Meer informatie is te vinden in deze brief:

bevallen baby moeder in bed kraambed evaa
verloskundige met baby in handen

Meer informatie over de zwangerschap en erna

We kunnen ons voorstellen dat je op zoek bent naar goede en betrouwbare informatie als je zwanger bent. Wij kunnen ‘De Verloskundige’ en Childbirth Network aanraden voor informatie die is gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek.

Information in various languages

Click the link below to find videos in various languages about pregnancy, childbirth and the dutch health care system.

Na de uitgerekende datum..

Ben je zwanger en nadert je uitgerekende datum, of ben je er al overheen maar is je bevalling nog niet begonnen? Het kan moeilijk zijn om te kiezen wat je dan het beste kan doen.

EVAA vindt het heel belangrijk dat iedereen de juiste informatie heeft om zelf de keuze te maken die het beste bij jou en jouw situatie past.

Daar kun je ons voorlichtingsdocument voor gebruiken.
Bespreek vragen of onduidelijkheden met je verloskundige tijdens het spreekuur.

Past your due date..

Is your due date approaching or are you past it already? It can be difficult to decide what choices to make in this situation. At EVAA, we find it essential for women to be informed and able to make the choices that are right for them. That is why we created an informational document about the different options available . Be sure to speak to your midwife about any questions or doubts you may have.

Meer informatie over het Ouder Kind Centrum

Het ouder kind team (OKT), ofwel het consultatiebureau, neemt de zorg van de verloskundige over na de geboorte. Ook is er tijdens de zwangerschap al contact met het OKT over de 22 weken prik of als gewenst extra begeleiding ter voorbereiding op het ouderschap.