Gefeliciteerd met je zwangerschap!
Wij, de verloskundigen van EVAA, staan voor je klaar.

Wij kunnen je begeleiden vanaf het moment dat je zwanger wilt worden. Tijdens de zwangerschap, bevalling en het kraambed zijn wij er voor beide ouders. Ook voor anticonceptie kun je bij EVAA-verloskundigenpraktijken terecht.

Meer informatie over EVAA en de verloskundigen in Amsterdam-Amstelland vind je op deze pagina.

Vind een verloskundige

EVAA bestaat uit 32 verloskundigenpraktijken en drie echocentra in de regio Amsterdam-Amstelland die samen optrekken om de beste geboortezorg in de regio te realiseren.

   Zwangeren aan het woord

   Foto baby wegen Fenna

   “Ontzettend fijne begeleiding gehad tijdens onze gewenste thuisbevalling. Ik ben in bad bevallen met adequate zorgverleners om mij heen. Wat een veilig en vertrouwd gevoel!”

   — Bennie Mooren en Fenna van der Molen, ouders van een tweede kindje
   photo 2022 07 06 18 01 26 2

   “In een hele bijzondere, maar ook spannende tijd, stonden onze verloskundigen altijd voor ons klaar met een luisterend oor, een kort overleg of het geven van antwoorden op de vele vragen die je kunt hebben als zwangere en partner.”

   — Daan, Zoë & zoon Gijs
   baby in weegschaal 800x600 evaa

   Wat doet EVAA?

   Door samen te werken zorgen we voor:

   • Passende zorg voor elke unieke zwangere
   • Een goed geïnformeerde zwangere
   • Het behoud van keuzevrijheid voor de zwangere; zij weet welke verloskundigenpraktijk en plaats van bevallen bij haar past
   • Het continu verbeteren van de zorg en mogelijkheden voor onze zwangeren
   • Het samenbrengen van de zorgverleners uit de regio, zoals huisartsen, kraamzorg, Jeugdgezondheidszorg, GGD, huisartsen, ziekenhuizen en gemeente, om steeds beter te kunnen samenwerken
   • Behoud van de persoonlijke kleinschalige verloskundigenpraktijken in de wijk, ook in de toekomst

    Door deze samenwerking bundelen we onze krachten en verbeteren we continu de zorg. Zo laten we zwangeren uit de regio optimaal gebruikmaken van de toegevoegde waarde die eerstelijns verloskundige zorg kan bieden.
   thuis bevallen 800x400 evaa

   Vergoeding door elke zorgverzekeraar

   Alle zorgverzekeraars vergoeden de geleverde zorg van bij EVAA aangesloten verloskundigenpraktijken en echocentra. 
   Het maakt niet uit welke zorgverzekeraar of welk -pakket je hebt: je kunt terecht als je advies wilt over zwanger worden en als je zwanger bent.

   De verloskundigen van EVAA hebben met alle Nederlandse zorgverzekeraars een contract afgesloten voor de inkoop van verloskundige zorg. Nagenoeg alle contracten lopen via de Verloskundige Zorggroep Groot Amsterdam (VZGA).

   Lees hier meer over de vergoeding door de zorgverzekeraars voor verloskundige zorg.