Bevalcentrum West (BCW) biedt een huiselijke omgeving om te bevallen, het is een alternatief voor de poliklinische bevalling, voor iedereen die niet thuis kan of wil bevallen. Bijzonder aan het BCW is dat hier ook extra faciliteiten aanwezig zijn, die de kans op een gezonde bevalling vergroten. Er zijn bevalbaden en lachgas beschikbaar, dat zonder enig negatief effect op de baby kan worden ingezet als pijnstilling.

bcw kamer 1001 nacht 800x600 evaa

Waar is het BCW?

Bevalcentrum West (BCW) is gevestigd in het OLVG West op de tweede etage naast de afdeling medische verloskunde. Op deze website vind je informatie over bevallen in het BCW. Meer informatie vind je op de website van het BCW.

Sfeer en kamers

In Bevalcentrum West wordt op de kamers een ontspannen sfeer gecreëerd. Alle kamers zijn huiselijk ingericht, met zachte en vrolijke kleuren. Hier vindt je geen witte muren, zoals in ziekenhuiskamers vaak het geval is. Alle kamers hebben een eigen badkamer, waarvan twee met een bevalbad. Er is veel ruimte op de kamer en in de badkamer zodat je je vrij kunt bewegen tijdens de bevalling.

Medische zorg

Als je bevalt in Bevalcentrum West ontvang je tijdens je bevalling zorg van je eigen verloskundige en een van de ervaren kraamverzorgenden van het BCW. Het is eventueel mogelijk om lachgas te ontvangen als pijnstilling. Je eigen verloskundige kan je daarbij blijven begeleiden.

Alle benodigdheden voor een veilige bevalling zijn aanwezig in het BCW en op de kamer. Indien er een reden is om extra medische hulp in te schakelen is voor spoed situaties de verlosafdeling van het OLVG altijd beschikbaar. Indien het geen spoed situatie betreft wordt overlegd of er plaats is in het OLVG, indien dit niet het geval is wordt er een passende plek gevonden in een ander ziekenhuis.

Klik hier voor meer informatie over het Bevalcentrum West.

bcw kamer 4 elementent 800x600 evaa

Moeders aan het woord

babyvoeten mini

“Erg fijne plek om te bevallen. Fijnste plek in Amsterdam en omgeving. Zo zou het eigenlijk overal moeten zijn”

— Suzanne

“We had 2 babies in BCW and both time it was a great experience! It’s such a special concept and I am grateful to have had the chance to birth my children in such a warm and relaxing but also safe and professional enviroment.

— Amy