Buddy ondersteuning voor waarneemsters

nieuws evaa verloskundige waarneemster amsterdam

Waarneemsters in Amsterdam-Amstelland maken een groot deel uit van de verloskundigen in de regio. Om hen betere ondersteuning aan te bieden is de EVAA Buddy Poule gestart. Kosteloos voor alle jonge waarneemsters in de regio!

EVAA vindt het belangrijk dat de belangen van alle eerstelijns verloskundigen in de regio behartigd worden. Een deel van de verloskundigen zal net het werkveld instappen, en dat in een roerige tijd. Ze krijgen te maken met de capaciteitstekorten, groot verantwoordelijkheidsgevoel en hoge eisen van cliënten waardoor de werkdruk hoog ligt. Alhoewel deze groep verloskundigen fris van de opleiding komt, zien we om deze reden ook veel uitstroom in de eerste paar jaar na afstuderen. We zijn als vereniging heel blij met nieuwe collega’s en willen deze groep daarom graag ondersteunen in de eerste periode na afstuderen.

Hieruit is het idee van de Buddy Poule ontstaan: een Whatsapp-groep voor startend verloskundigen waarin zij met een aantal ervaren verloskundigen kunnen sparren als ze twijfelen bij bepaalde casuïstiek. Het idee is dat er een veilige sfeer ontstaat waarin zij laagdrempelig kunnen overleggen zonder zich hierbij bezwaard te voelen. Eens in de zoveel tijd zal er ook casuïstiek gedeeld worden binnen de groep zodat iedereen hiervan kan leren. Tot slot moet er ruimte zijn om je hart te luchten na bijvoorbeeld een heftige casus, ook hierin kunnen we voor elkaar klaar staan.

De EVAA Vereniging biedt deze Buddy Poule kostenloos aan en hoopt middels de Buddy Poule deze groep startend verloskundigen te bekrachtigen in de eerste periode na afstuderen waarin er veel op je afkomt.

Aanmelden voor de buddypoule? Vul dan onder contact het contactformulier in, laat weten waar je werkt en en geef aan dat je je aanmeldt voor de buddypoule. Je bent van harte welkom als je waarneemt in de regio Amsterdam-Amstelland.

Meer informatie voor waarneemsters: klik hier

Gepubliceerd op 10 april 2023