EVAA
ONDERZOEK IN DE REGIO
 • actueel Optimaliteits Index
De Optimaliteits Index is een meetinstrument, dat in kaart brengt in welke mate de geboortezorg gezondheid voor moeder en kind oplevert. Om dit instrument te kunnen gebruiken in de praktijk, wordt het eerst gevalideerd. Onderzoekers van de Universiteit van Maastricht zoeken praktijken die willen deelnemen aan deze studie.   |  lees meer »
 • actueel PROMISE studie
Het Longfonds, Pharos en het Trimbos-instituut onderzoeken gezamenlijk hoe zij de begeleiding van stoppen met roken zorg voor zwangere vrouwen, de V-MIS, kunnen uitbreiden en verbeteren. Zij richten zich daarbij op laagopgeleide vrouwen en vrouwen die niet vloeiend Nederlands spreken. Voor deze groepen is stoppen met roken het meest problematisch. Er wordt onderzocht wat er goed gaat en wat er beter kan rondom de V-MIS. Daarvoor zullen interviews en focusgroepen met (toekomstige) moeder worden gehouden. Het is de bedoeling om de V-MIS sensitiever te maken voor deze risicogroepen.
  |  lees meer »
 • actueel INCAS studie naar integrale verloskundige zorg
INCAS (INtegrated CAre System) is een onderzoek naar integrale geboortezorg. Onder integrale geboortezorg wordt verstaan: zorg die rondom de cliŽnt is georganiseerd. Verloskundigen en gynaecologen werken nauw samen en passen zich aan de zorgvraag van de cliŽnt aan.
De verwachting is dat een goede samenwerking en continuÔteit van zorg - waarbij de verloskundige het hele geboorteproces begeleidt- het aantal ernstig zieke baby's en de babysterfte tijdens zwangerschap en geboorte zouden kunnen verminderen.
Zes pilot-regio's doen mee aan de INCAS-2 studie; Leiden, Midden-Kennemerland, Amsterdam West, Gouda, Zwolle en AMC/VUmc.
Het eerste INCAS onderzoek is inmiddels afgerond. In dat onderzoek zijn bevorderende en belemmerende factoren voor de integratie van geboortezorg en de invoering in de praktijk onderzocht. De vervolgstudie INCAS-2 onderzoekt wat de effecten van de invoering van integrale zorg op de kwaliteit van de geboortezorg zijn. Ook de kosteneffectiviteit en het ontwikkelen van een passende financiering worden meegenomen in het onderzoek.  |  lees meer »
Pagina:  1  2  Next »
 
EVAA
CONTACT
Voor opmerkingen en/of vragen kunt u contact opnemen met EVAA.

E-mail: gebruik ons
online contactformulier.
EVAA
EVAA PRIKBORD
Nieuws uit de praktijk? Idee, aankondiging, vacature? Neem contact op met de webredactie.

E-mail:
redactie@evaa.nl.
EVAA
LOGIN
E-mail:
Wachtwoord:
Geen wachtwoord of het vergeten? Klik dan hier.
EVAA
VOLG EVAA
Volg EVAA ook op:
twitter facebook
 
Eerstelijns Verloskundigen Amsterdam Amstelland