Bevalcentrum Zuid opent 15 augustus

nieuws evaa verloskundige BCZ Bevalcentrum opening bevalling

Op dinsdag 15 augustus opent om 9.00uur het nieuwe Bevalcentrum Zuid officieel de deuren. Vanaf dat moment kunnen alle moeders uit de regio Amsterdam-Amstelland hier terecht om te bevallen van hun kindje.

Het bevalcentrum is het tweede bevalcentrum van EVAA na het al 15 jaar succesvolle Bevalcentrum West.
Bevalcentrum Zuid bevindt zich in Buitenveldert op de Kastelenstraat 107 in Amsterdam.

Er is de afgelopen maanden hard gewerkt. Het hele pand is verbouwd, er zijn twee mooie bevalkamers, een extra multifunctionele kamer en een gezamenlijke woonkamer met keuken gerealiseerd. De kamers hebben een speciaal bevalbed, een eigen douche en toilet, als gewenst een bevalbad en de mogelijkheid om medicinale lachgas te gebruiken. Er is gebruikgemaakt van de nieuwste apparatuur waardoor het lachgas beter wordt afgebroken en er zo min mogelijk CO2 in de lucht komt.

Het Bevalcentrum Zuid heeft tot 1 november 2023 toezegging gekregen van verschillende verzekeraars om de zorg geleverd door Bevalcentrum Zuid te vergoeden. We zijn nog steeds intensief in gesprek met de zorgverzekeraars over het (structureel) contracteren van Bevalcentrum Zuid. Zodra hier meer over bekend is zullen we dit bekendmaken op de website.

Hoeveel de cliënt moet betalen om te bevallen in het Bevalcentrum Zuid hangt dus af van de zorgverzekering die de cliënt heeft. Om de kosten zo laag mogelijk te houden en zorg te betalen voor diegenen die zelf de middelen daar niet voor hebben, is de crowdfunding nog actief. Er is reeds €10.000 opgehaald! Blijf ons steunen dat we iedereen een fijne, kansrijke start kunnen bieden bij Bevalcentrum Zuid.

Meer informatie over het nieuwe bevalcentrum vind je hier.

Gepubliceerd op 13 augustus 2023