Bevalcentrum West (BCW) is de meest geliefde plaats voor zwangeren uit de regio om te bevallen.
Dit autonome geboortecentrum binnen OLVG West is door de verloskundigen in 2007 opgericht en in 2018 een dochteronderneming van Holding EVAA geworden. BCW is het grootste geboortecentrum van Nederland en het is innovatief, waardoor het unieke en verbluffende resultaten kent.

bevalcentrum west 800x500

BCW innoveert

Onder leiding van haar eigen verloskundige en ondersteund door een kraamverzorgende/gastvrouw van het BCW kan een gezonde zwangere hier bevallen in een huiselijke sfeer. Zij kan gebruik maken van waardevolle faciliteiten, zoals een bevalbad en lachgas als pijnstilling, welke de kans op een gezonde bevalling kunnen vergroten.

BCW was de eerste plaats in Nederland waar binnen de muren van een ziekenhuis in een bad bevallen kon worden. BCW introduceerde pijnstilling middels lachgas (ethonox) als eerste lokatie in de stad en vroeg hiervoor een tarief aan. De combinatie van bevalbaden en lachgas deed de verwijzingen voor pijnstilling met 40% afnemen.

BCW bewees dat een kraamverzorgende goed ingezet kan worden bij de poliklinische baring in plaats van een (schaarse) O&G verpleegkundige. Dankzij het grote aantal baringen dat hier plaatsvindt, wordt een schat aan informatie verzameld.