EVAA
ACTUEEL
actueel Vrouwenklinieken in het nieuws
De Vrouwenklinieken EVAA zijn flink in het nieuws geweest. We zijn blij met deze positieve publiciteit en willen benadrukken dat de Vereninging EVAA en Holding ten alle tijde voor het recht van vrouwen zullen staan om hun eigen keuzes te maken over de plaats van bevalling.
De verloskundigen die hun zorg bij de integrale geboortezorg organisatie Vrouwen Klinieken EVAA inrichten houden de komende vijf jaar hun volledige NZA tarieven en dus ook alle optie's om vrouwen de thuisbevaling aan te bieden.
Onder de 'leer meer' knop vindt u de linken naar de kranten artikelen en naar de website van de Vrouwenklinieken.   |  lees meer »
Bestuurswijzigingen CPZ geven landelijk overleg nieuwe impuls
Het bestuur van het College voor Perinatale Zorg heeft ingrijpende veranderingen ondergaan. Dit jaar verlieten al drie leden de overkoepelende organisatie voor de geboortezorg. Nu houdt ook Chiel Bos het voorzitterschap voor gezien. De KNOV gaat weer samenwerken met het CPZ.   |  lees meer »
Schippers: ’Integrale zorg en bekostiging zijn vrije keuze’
De sector geboortezorg zal niet worden gedwongen in de mal van een integraal tarief. Dat heeft minister Schippers toegezegd tijdens het Algemeen Overleg in de Tweede Kamer. Verloskundige samenwerkingsverbanden kunnen zich vrijwillig inschrijven voor experimenten met integrale zorg en het integrale tarief. "Ook voor het Amsterdams model van EVAA is ruimte.'   |  lees meer »
actueel Veel media-aandacht voor acties geboortezorg
De acties van verloskundigen en andere betrokkenen hebben veel aandacht in de media gegenereerd. EVAA zet een aantal belangrijke artikelen en uitzendingen op een rijtje  |  lees meer »
actueel Petitie tegen hervormingen geboortezorg
Er is veel ongerustheid over de op handen zijnde hervormingen in de geboortezorg. Onder vrouwen, onder professionals. Keuzevrijheid voor de vrouw en zelfstandige beroepsuitoefening voor verloskundigen staan op het spel. Minister Schippers wil binnenkort besluiten over het invoeren van een integraal systeem. Teken de petitie om ervoor te zorgen dat dit besluit niet overhaast wordt genomen   |  lees meer »
actueel Belangrijk artikel in Medisch Contact
Lees allemaal het artikel op onderstaande link over de werkelijke stand van zaken in de geboortezorg in Nederland!  |  lees meer »
Maatschappelijke Businesscase
Maatschappelijke Business Case maakt de toegevoegde waarde van verloskundigen in de geboortezorg duidelijk. Lees hierover op doelmatigegeboortezorgkan.nu   |   »
Respectvol samenwerken en de client centraal in haar keuzes:
Op 29-04-2014 schreven Kenneth Watson en Rob Kottenhagen een opinie stuk in de Volkskrant met als titel: ‘laat de gynaecoloog bepalen of een vrouw echt veilig thuis kan bevallen’. De opmerking hierin dat zelfstandige verloskundigen Russische roulette spelen met de levens van moeder en kind, is ronduit kwetsend!  |  lees het hele artikel »
actueel Pakkende reactie op Volkskrant-artikel
"De gynaecoloog aan het roer bij álle bevallingen? Dát zou de vrouwenemancipatie ver terugwerpen in de tijd, want het berooft ons allemaal van vrije keuze rondom de bevalling": reageert Annemiek Verbeek in een blog op het artikel in de Volkskrant van 29 april j.l.  |  lees meer »
actueel Sterile water injection for labour pain: a systematic review and meta-analysis of randomised controlled trials
Een goed artikel over steriele water injecties als pijnbestrijding tijdens de baring.  |  lees meer »
actueel Regionale samenwerking in de zorg voor zwangerschapsdiabetes
Het Netwerk Geboortezorg Noordwest Nederland heeft een nieuw regioprotocol zwangerschapsdiabetes geïntroduceerd. Hiermee maken vertegenwoordigers van alle geboortezorgprofessionals uit Noord-Holland en Flevoland afspraken rond de aanpak van zwangerschapsdiabetes.   |  lees meer »
actueel AD voorpagina: Keizersnede veroorzaakt vaak klachten
Een op de vijf vrouwen heeft na een keizersnee last van bloedingen doordat de snee in de baarmoeder niet volledig aan elkaar groeit. Dat blijkt uit onderzoek van gynaecologen van het VUmc in Amsterdam. Ook lijkt het erop dat deze vrouwen minder snel zwanger kunnen worden.  |  lees meer »
actueel Safe Prevention of the Primary Cesarean Delivery: ACOG and SMFM Change the Game
Het alarmerend hoog oplopende sectio percentage in Amerika blijkt zowel de maternale als neonatale uitkomsten negatief te beinvloeden. Uit de meest recente data blijkt dat de maternale mortaliteit en morbiditeit oploopt wat geassocieerd wordt met een sectio caesarea. In dit artikel worden de achtergronden en cijfers uitgebreid weergegeven alsmede de manier waarop men tracht het primaire sectio percentage weer omlaag te krijgen.   |  lees meer »
Pagina:  1  2  Next »
 
Selecteer berichten:
  Toon alle berichten
(nieuws & agenda)
 (83)
Toon enkel berichten:
Nieuws:
  Alle nieuwsberichten (82)
  EVAA/praktijknieuws (11)
  Algemeen nieuws (57)
Verloskunde in de
media (14)
Agenda:
  Alle agendaberichten (0)
  Algemeen (0)
  Scholing (1)
 
EVAA
CONTACT
Voor opmerkingen en/of vragen kunt u contact opnemen met EVAA.

E-mail: gebruik ons
online contactformulier.
EVAA
EVAA PRIKBORD
Nieuws uit de praktijk? Idee, aankondiging, vacature? Neem contact op met de webredactie.

E-mail:
redactie@evaa.nl.
EVAA
LOGIN
E-mail:
Wachtwoord:
Geen wachtwoord of het vergeten? Klik dan hier.
EVAA
VOLG EVAA
Volg EVAA ook op:
twitter facebook
 
Eerstelijns Verloskundigen Amsterdam Amstelland