EVAA
ACTUEEL
11-03-2020 - Nascholing zwangerschapsdiabetes

Verloskundigen in de regio Amsterdam werken met het regioprotocol Zwangerschapsdiabetes van het ‘Netwerk Geboortezorg Noordwest Nederland'. Met behulp van dit protocol kunnen ongeveer 80% van de vrouwen met zwangerschapsdiabetes met een dieet onder zorg blijven bij hun verloskundige in de wijk. De overige 20% zal naast een dieet medicatie nodig hebben, monitoring van de zwangerschap vindt in het ziekenhuis plaats.

Het regioprotocol ‘zwangerschapsdiabetes' vergt van verloskundigen intensieve samenwerking met de eerstelijns-diëtist, eerstelijns diabetesverpleegkundige en de huisarts, naast samenwerking met de tweedelijn. Tijdens de nascholing kunt u kennis nemen van het regioprotocol zwangerschapsdiabetes en wat je ermee kunt in de praktijk. 

De intervisie bijeenkomsten zijn bedoeld voor diabetesverpleegkundigen, diëtisten en verloskundigen. Het is een vorm van overleg en samenwerking, kijken en leren van elkaars professionele werkwijze. Je kijkt gezamenlijk naar vragen rondom de behandeling van Diabetes Mellitus Gravidarum (GDM) en geeft advies/collegiale consultatie bij de ingebrachte casus. Bij de intervisie is er geen vast programma.. Voor accreditatie is een verslag nodig van hetgeen besproken is.

Voor inschrijving en meer informatie zie www.jokebrandenbarg.nl

 

terug naar vorige pagina print pagina  |  deel dit artikel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin
 
EVAA
CONTACT
Voor opmerkingen en/of vragen kunt u contact opnemen met EVAA.

E-mail: gebruik ons
online contactformulier.
EVAA
EVAA PRIKBORD
Nieuws uit de praktijk? Idee, aankondiging, vacature? Neem contact op met de webredactie.

E-mail:
redactie@evaa.nl.
EVAA
LOGIN
E-mail:
Wachtwoord:
Geen wachtwoord of het vergeten? Klik dan hier.
EVAA
VOLG EVAA
Volg EVAA ook op:
twitter facebook
 
Eerstelijns Verloskundigen Amsterdam Amstelland